Polévka plná vitamínů. Vyzkoušejte detoxikační krém z mrkve a zázvoru

Polévka plná vitamínů. Vyzkoušejte detoxikační krém z mrkve a zázvoru

Věděli jste, že podstatně nejcennější látky z mrkve naše tělo využije po její tepelné úpravě? Jedná se především o lykopeny a karotenoidy, které mrkev při vaření uvolňuje a tělo je pak dokáže mnohem efektivněji vstřebat.

Máme pro vás jednoduchý zdravý recept na mrkvovou polévku, která příjemně voní a chutná po zázvoru. K přípravě vám bude stačit pouze 5 surovin a 20 minut času.

Mrkev je lehce stravitelná, napomáhá k detoxikaci organismu a zvyšuje odolnost organismu vůči infekcím. Další důležitou ingrediencí je zázvor, který obsahuje řadu vitamínů, tělu prospěšné minerály, odkyseluje organismus a působí antibakteriálně.

Ingredience (2 porce)

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 10 gramů zázvoru (nakrájený na jemno)

  • Půlka cibule (nakrájená na plátky)

  • 4 velké mrkve (nakrájené na menší válečky)

  • 600 ml vody

  • Půl lžičky soli

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte na jemno nakrájený zázvor. Při střední teplotě a neusálém míchání jej lehce opečte. Až ucítíte příjemné aroma zázvoru, přidejte cibuli a pokračujte v promíchávání.

  2. Až bude i cibule lehce opečená, přidejte do směsi nakrájenou mrkev a směs opět míchejte po dobu 2 minut.

  3. Nyní do hrnce nalijte vodu a přidejte sůl. Hezky směs promíchejte a přiklopte hrnec pokličkou. Nechte vařit 5 minut.

  4. Nakonec polévku sceďte tak, že sceďenou polévku (vodu) nalijeme zpět do hrnce a směs mrkve, zázvoru a cibule vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši. Tuto kaši promíchejte zpět s uvařenou vodou, kterou jsme si umístili do hrnce. Vše dohromady krásně promíchejte a polévku máte hotovou.

  5. Nakonec můžete ještě polévku dochutit – přidat sůl, směs bylinek, pepř a na dozdobení dýňová semínka. Tato část je již na vašich chuťových buňkách.